Wat veel mensen niet weten is dat Smit & van Rijsbergen al meer dan 85 jaar actief is als leverancier en adviseur van alle beroepssectoren waarin uniformen, bedrijfskleding en werkkleding worden gedragen. Onze roots liggen in de productie van uniformen en maatkostuums; het vakwerk van kleermakers.

De vakkundigheid van het atelier hebben wij inmiddels ook doorvertaald naar onze kennis van alle mogelijke werkkleding-toepassingen en naar efficiënte online oplossingen voor uw kledingproject.

Geschiedenis

In november 1935 startten de heren Smit en Van Rijsbergen de kostuummakerij waarvan het bedrijf nog steeds de naam draagt. In eerste instantie werden in het atelier maatpakken voor particulieren gemaakt. Vanwege hun kwaliteiten werd Smit & van Rijsbergen in de aanloop naar WOII gevraagd om uniformen en petten te produceren voor het leger.

Na de oorlog breidde de productie van uniformkleding zich uit en werd de rol van grootleverancier steeds belangrijker. De particulier werd nog steeds bediend in de eigen winkel van Smit & van Rijsbergen.

De kledingleveranties aan overheid en bedrijven werden uiteindelijk zo’n belangrijke bedrijfsactiviteit dat men besloot de winkel te sluiten en zich volledig te concentreren op uniformen en bedrijfskleding.

Smit & van Rijsbergen reageert altijd actief op de markt en vanwege de veranderende vraag van klanten legden zij zich er in de volgende decennia op toe om ook leverancier en kennisexpert te worden op gebied van werkkleding en beschermingsmiddelen.

Na het overlijden van de heer Smit is het bedrijf tot 2013 in handen geweest van drie generaties Van Rijsbergen’s. Onder hun bewind groeide Smit & van Rijsbergen BV uit tot een totaal-leverancier van uniform- en bedrijfskleding voor o.a. brandweer, luchtvaart, beveiliging, zeevaart en andere beroepssectoren.

Weetje: duurzaam vakwerk

Tijdens de oorlogsjaren werd er vanwege de armoede weinig nieuwe kleding gemaakt. In het atelier van Smit & van Rijsbergen repareerde men in die tijd de kleding veelvuldig en, in plaats van een kostuum te vervangen, bood men de klant aan om het pak te ‘keren’: de stof aan de buitenzijde van de kleding werd losgehaald van de voering, en omgekeerd, met de binnenkant naar buiten, weer vastgezet. Blije klanten, want zo kon het pak weer even mee. Omdat het patroon daarvoor gespiegeld werd, zat dan plotseling de borstzakstrook aan de rechterkant van het colbert.

Nieuwe eigenaren, een nieuwe toekomst

In 2013 namen werknemers Paul van Schie (ruim 45 jaar in dienst) en Richard van der Plas (ruim 20 jaar in dienst) het bedrijf over van de laatste Van Rijsbergen. Vol enthousiasme, maar met een nieuw elan, leiden zij nu het bedrijf waarvan zij de ins-en-outs al zo goed kenden.

Online en on-site gaan Paul en Richard met hun klanten de uitdagingen van nu aan. De bedrijfswaarden en cultuur die u als klant zo waardeert en die het bedrijf succesvol hebben gemaakt, houden zij hoog in het vaandel.

“Full service is waar we voor staan, niet alleen met artikelen maar ook met projectoplossingen. De behoefte van onze klant volledig dekken, snel vakwerk leveren, korte lijnen en vlot schakelen, dát is wat wij goed kunnen.”

– Paul van Schie (DGA)

“We hebben eigenlijk hoofdzakelijk duurzame relaties met onze klanten. Blijkbaar maken we het telkens weer wáár de partner te zijn die hen ontzorgt en waar zij van op aankunnen. We gaan ook vér om 100% tevredenheid te bewerkstelligen.”

– Richard van der Plas (DGA)

Met trots droegen wij bij aan projecten voor deze klanten
Brandweer
Van Loon Cruises
VR Groningen
Eurocruise
Meldkamer Midden West-Brabant
Tata
Flora Holland
Amsterdam Boat Cruises
Groninger Seaports
CTSN
Parnassia Group
Nova College
ZNSTD
B-Security
Meldkamer West Brabant
GGD Brandweer
Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland
Singapore Airlines
ISA
Recreatie Noord Holland
Maritiem Instituut
LVLN
ESA-Estec

Inkoper, assortimentsmanager of projectleider? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor > uw project of aanbesteding

Neem > contact met ons op voor een afspraak, of ga direct naar de > online shop

023 531 0791